Tein sitten vaalikoneet, sekä Ylen että HS:n. Kysymykset olivat Ylellä minusta järkevämmät, mutta tulokset eivät hirveästi rohkaisseet. Joku itselleni tuntematon mieshenkilö tuli HS:n vaalikoneelta sopivimmaksi, Ylellä oli pari Vihreiden naista.  Johanna Korhonen oli jossain aika korkealla Ylen vaalikoneen mukaan.

Luin Johanna Korhosen kommentit vaalikoneelta, ja pidin niistä paljon. Niissä oli rauhallisen järkevästi kerrottu selkeä näkemys. Korhosessa ON substanssia. Sen perusteella olisin valmis äänestämään Korhosta. MUTTA:

Kun laskin todennäköisyyksiä, huolestuin. Jos annan ääneni Korhoselle, se menee todennäköisesti aivan muille Keskustalaisille. Olisi järkyttävää, jos ääneni menisi jollekin takkulalle tai kaikkoselle, huh. Nähdäkseni Korhosella ei ole mahdollisuuksia läpimenoon. Tässä saattaa olla painava syy olla äänestämättä häntä.

Vihreät taitaa olla sittenkin valintani. En henk koht ole ollenkaan viehättynyt Satu Hassista tai Heidi Hautalasta, mutta minkäs teen. Joku nuorehko naisehdokas tulee tietenkin kysymykseen, mutta silloin ääneni menee kuitenkin kärkityypeille. Vihreiden kohdalla se lienee lopulta ok.

Puolueiden kannattaisi laittaa parhaat kyvyt ehdolle Europarlamenttiin. Onko järkeä hakea listalle sellaisia julkimoita, joiden valinta olisi käytännössä katastrofi, siis politiikan teon ja päämäärien kannalta.