Päivän ihmetyksen aiheita ovat Ylen jatkuva alamäki, tammikuun surkea keli, huonosti toimivat organisaatiot, joita ei panna kuntoon sekä maailman ihanin lapsi - oma 8-kuinen.

Vuosi on alkanut tipattomasti, perinteiden velvoittamana. Tällä kertaa alkoholitta eläminen on harvinaisen kivutonta, johtuen varmaankin imettämisestä ja toisaalta siitä, että ruoan kanssa voi juoda halutessaan alkoholitonta olutta. Ja nykyään valikoimat ovat mainiot.

Alkuvuoden herkkujamme ovat olleet blinit mäteineen ja sienisalaatteineen, broileri granaattiomenakastikkeella, burgundinpata sekä kotiruoka, johon kuuluvat lihamakaronilaatikko ja läskisoosi. Viime sunnuntaina kokeilin wasabi-lohirullan tekoa, mutta maku ei miellyttänyt kovinkaan paljoa. Graavilohen tai -kirjolohen täytteeksi pannaan wasabilla maustettua tuorejuustoa, väliin vielä maustekurkkuraita ja tilliä. Kuulostaa hyvältä, maistuu.... graavikalalta.

Kulttuurin puolelta vuosi alkoi eilen Iloisiin kuulemiin ja näkemiin -musiikki-iloittelulla Studio Pasilassa. Ihan ok, mukiinmenevä suoritus vailla sen ihmeempiä pohdintoja. Esitystä voi suositella kaikille pikkujouluviihteen ystäville ja niille, jotka tykkäävät nostalgiasta. Meillä oli ihan mukavaa.

Viime aikoina olen keskittynyt lastenhoidon ohessa ruoanlaittoon, erityisesti alku- ja jälkiruokiin miehen hoitaessa pääruoan. Hieman olen jopa ehtinyt lukeakin, menossa on huonosti kirjoitettu mutta kiinnostava sisällöltään: Kyllikki Forssellin elämäkerta. Kiitos vaan joululahjan antajalle!