Meillä eletään rauhallista arkea lähipäivien väkivaltaisista tapahtumista huolimatta. Seuraamme ehkä tavallista enemmän uutisia tv:stä, netistä ja lehdistä, mutta muuten jatkamme entiseen malliin, perhe-elämää puolivuotiaan vauvan kanssa.

Vauva on alkanut syödä oikeaa ruokaa, siis äidinmaidon rinnalla. Useat maut tuntuvat käyvän hänelle, ihan tuosta vain. Tänään maistuivat peruna, maissi, luumu ja ruis. Huomenna suunnittelemme antavamme hänelle ensimmäistä kertaa himpun verran lihaakin.

Me aikuiset olemme muuttaneet ruokailurytmiämme siten, että viikonloppuisin herkutellaan, arkisin yritetään elää niukemmin. Tarkoittaa minulle arkikieltoja: limu, sipsit, suklaa, alkoholi. Tosin tiistaisin saamme juoda saunakaljat, ja jos tehdään OIKEIN hyvää kalaruokaa, niin on tietenkin pakko juoda valkoviiniä, ja jos OIKEIN hyviä pihvejä, niin on tietenkin avattava punaviinipullo. No ei vaiskaan, tärkeintä on erottaa arki ja pyhä, eikä aina elää kuin pellossa. Syitä näihin rajoituksiin ovat halu hallita hieman painoa sekä ennen kaikkea pikku hiljaa tiukentuva budjetti: olen vanhempainvapaalla, eikä rahaa tule ikkunoista tai ovista.

Mutta tänään, kun on perjantai, rakkaani kävi Hakaniemen hallissa, ja saimme nauttia hänen tekemänsä kiinalaistyyppisen aterian. Se koostui jasmiiniriisistä ja naudanlihasta osterikastikkeessa. Oikein maukasta, vaikka reseptiä kokeiltiin ensimmäistä kertaa. Nam nam.