Kuulun niihin, joiden mielestä käyttöohjeita ei lueta.

Asenteeni osoittautuu vääräksi ainakin kaksi kertaa vuodessa, kun kelloa pitäisi kääntää, muttei osaa. Meillä on noita erilaisten vempainten kelloja aika monia, ja jokaisessa laitteessa on omat kommervenkkinä. Viime yönä aloin imettää lasta väärään aikaan, kun luulin kellon olevan jo paljon. Ei ollut, vaan kyseinen elektroninen hökötys, jonka näytön voi heijastaa yöllä kattoon, on niin hankala käytää, että siinä pysyy vanha aika varmaan vielä pitkään. Koska ei jakseta lukea käyttöohjeita.

Viime viikkoina olen harkinnut huonon tapani korjaamista ja ottanut jo parin laitteet ohjeet käteeni. Ainoa ohjekirja, jonka olen saanut luettua kokonaan, on uuden sähkövatkaimen manuaali, se kun on noin viiden rivin pituinen. Ja arvaattekin, ettei sähkövatkaimen käyttöohjeista mitään ihmeellisiä innovaatioita löydy.

Sen sijaan uuden elektronisen askelmittarin käyttöohjeiden luku jäi kesken, koska pelkästään kellonajan säätäminen vei minulta ehkä kaksi tuntia. Ja nythän kello on siis - kesäajassa... Tässä taloudessa pitäisi saada käännettyä talviaikaa noiden kahden lisäksi vielä ainakin langaton puhelin, video ja auton kello. Onneksi digiboksi hoiti itse itsensä.

Ilokseni luin viime viikolla vihdoinkin autoradioni käyttöohjetta muutamia sivuja. Selvisi, että moinen kapistus onkin melko kehittynyt, ja sitä voisi säätää monipuoliseen käyttöön. Oli pakko tarttua ohjekirjaan, kun radio oli lukkiutunut unohtuneen turvatunnusluvun vuoksi. Lukkiutuminen tapahtui ehkä vuosi sitten, jo oli aika tarttua toimeen.

Pitää tarttua toimeen!