Ihanaa, tämä blogi taitaa taas toimia. Oisko sitä häirinnyt joku virus tms?

Asiaan: äitiyslomalla on aikaa ajatella. Paljon muuhun ei olekaan aikaa, sillä aika on katkelmallista, pätkittäin ja ennakolta vaikeaa suunnitella. Sitä saa, jos lapsi sattuu nukkumaan kunnon päiväunet kerralla. Esimerkiksi eilen lapsemme veteli maalla melkein kolmen tunnin päikkärit. Olimme ihan ihmeissämme. Ehdin vaikka mitä, mm. laitoin paljon ruokaa meille ja vieraille. Ja luin Vanja-enoa terassilla.

Olimme maalla panemassa huvilaa talvikuntoon. Ehti sataa ja paistaa, mutta ennen kaikkea oli kivaa olla hiljaisen luonnon parissa. Telkkari ei tunnu toimivan digiaikana juuri ollenkaan maalla, joten aikaa jäi lukemisellekin.

Olemme jotenkin uineet mökkipaikkakunnan sosieteehen niin syvälle, että osallistumme jo kunnan toimintaankin aktiiveina. Tulevana itsenäisyyspäivänä laulan kunnan ja seurakunnan järjestämässä juhlassa kirkossa, Rakkaani pitää samassa tilaisuudessa oikein juhlapuheen. Aikas vekkulia. 9. joulukuuta esiinnyn joulukonsertissa ja Mies tekee jonkinlaisen joulurunoelman samaan tilaisuuteen. Meitä samaan aikaan huvittaa ja innostaa osallistua paikkakunnan seuraelämään. Talvellahan emme pitkiä aikoja siellä ole, mutta Mies jo nyt puhuu ensi kesästä toivoen meidän viettävän maalla mahdollisimman pitkän loman.

Pienen lapsen äitinä mun on helppo haaveilla kaikenlaisesta puuhastelusta lapsen ohella: tekee mieli tehdä hieman laulukeikkoja, hieman kirjoitushommia, hieman käsitöitä, hieman sitä sun tätä. Jos opin lapsen ohessa organisoimaan ajankäyttöäni niin, että saan kaiken haaveilemani tehtyä, olen valmis suuriin saappaisiin työelämässä. Nimittäin tuo organisointipuoli lapsi kainalossa tuntuu tällä hetkellä täysin käsittämättömältä. Miten ihmeessä opin sen? Tarvitaan valtavaa itsekuria, että ylipäänsä saa mitään järjellistä aikaan lapsenhoidon ohessa.

Muuten olen sitä mieltä, että Tehyn palkkavaatimukset ovat erittäin oikeutettuja. Laittakaa nyt päättävät osapuolet kerralla sairaanhoitajien palkat kuntoon. Alkaa rasittaa tämä maailman jämähtyneisyys.