Jotain outoa on tässä blogissani, kun en meinaa saada sitä auki, en omalla enkä muidenkaan koneilla. Olisiko liikaa matskua?

Matka on nyt tehty ja perheemme on tyytyväinen. Kotiinpaluun kunniaksi mies laittaa parhaillaan uunimakkaraa, nam. Lyhyt yhteenveto: nelikuisen vauvan kanssa on ihan leppoisaa matkustaa. Hän itki mennen tullen lentokoneessa, mutta lähinnä siksi, ettei voinut oikein liikkua eikä päässyt edes turvaistuimeensa istumaan, koska kone oli aivan täynnä. Tai ekassa luokassa olisi ollut tilaa, muttei meitä sinne huolittu.

Austria Airlines ei ole meikäläisen suosikki ollenkaan, lentoemot ovat yliolkaisia ja ruoka heikkoa. Meidän Hki-Wien-Hki -koneemmekin oli turhan pieni. Muuten järjestelyt esim. Wienin lentokentällä olivat vallan mainiot.

Matkakohteista: Bratislavassa sai heikkoa ruokaa, mutta kaupunki on viehättävä. Kahvi pahaa litkua. Se siis Slovakiasta. Siellä muuten on oma rahansa, ei euro, vaikka maa EU:hun kuuluukin.

Sloveniassa on helppo saada niin ikään surkeaa ruokaa. Mariborissa asuimme muka neljän tähden bisneshotellissa, joka osoittautui sosialismin aikaiseksi jäykäksi ja ahtaaksi murjuksi. Ei sentään ihan murju, mutta ei silti neljän tähden arvoinen. Mariborissa meille suositeltiin ravintolaa, joka tarjoili merenelävät-pastaa ruskealla kastikkeella! Miehen mielestä se oli matkan pohjanoteeraus mitä ruokaan tulee. Pienehkö kaupunki kuitenkin teki vaikutuksen tunnelmallaan, katukahviloillaan ja ihanilla rakennuksillaan. Ljublajanassa asuimme modernissa ja aika hienossa hotellissa, valtavan kokoisessa hotellihuoneessa. Siitä pisteitä. Hotellin ravintolan illallinen oli ok ja vauvakin tykkäsi olla siellä mukana. Aamiainen surkeaa sosialisminaikaista mättöä. Hotelli oli nimeltään Domina, vaikka netissä sen nimeksi ilmoitettiin Hotelli Ljubjlana. Samassa rakennuksessa oli kasino (emme käyneet) sekä kylpylaitos, jossa sekä saunoimme että kävimme hieronnoissa. Hemmetin kallis mutta ylellinen paikka. Kaupungin tori ok, jokivarsi viehättävä.

Italian Triestessä saimme erittäin laadukasta ruokaa. JEEEE! Kyllä sitä olikin odotettu. Lounas kaupungilla oli kevyt, mutta esim. minun paahtopaistini oli suorastaan mehukasta. Illastimme kaupungin ulkopuolella meren rannalla kala-aterian tykötarpeineen täysikuun valossa ulkona. Lapsi oli niin kiva, että y mmärsi nukkua ja saimme nauttia upeasta ateriasta rauhassa. Hotelli  Holiday Inn ei ollut kummoinen, mutta ihan ok.

Salzburgissa söimme reissun parhaan aamiaisen hotellissa nimeltä Neljä vuodenaikaa. Pieni huone ja vähän nuhruinen, mutta ah niin viehko. Ja hotellin respamies erittäin avulias.

Wienissäkään ei kaikkein maukkain ruoka löytänyt suihimme. Hotelli Bellevue oli onnistunut valinta, mutta aamiainen oli siellä aika mitään sanomaton. Wienissä oli minusta eniten nähtävää, ja mukavinta oli viettää lauantaipäivä Praterin valtavassa puistossa. Me ehdimme tutustua lähinnä huvipuistoon sekä pariin olut-makkarapaikkaan.

Onpas kiva olla taas kotona.