Käyn harvoin kulttuuririennoissa omalla rahalla. Niinpä raivostun herkästi, jos järjestelyt mättävät. Kun kerrankin on satsattu... perkele.

Piipahdimme Miehen kanssa Flow-festivaalilla viime perjantaina. Olin ostanut liput erityisesti Teppo Mäkysen keikkaa silmällä pitäen, sillä Mies fanittaa Mäkystä. No, koska kysymyksessä oli festari, piti maksaa peräti 33 euroa per lippu siitä, että kuuntelimme viisi kuusi biisiä teltassa Stance Brothers -nimistä Mäkysen "autotallijatsia" soittavaa bändiä. Ei siinä mitään, keikka oli ihana, ja koimme molemmat jotain, mitä halusimme: elämyksiä.

Mutta festarin järjestelyt olivat kyllä ihan perseestä: Mies yritti mennä kuudeksi kuuntelemaan jotain toista yhtyettä, kun kerran koko illan lipun oli saanut. Ei onnistunut sisäänpääsy, koska alueelle piti jonottaa tuntitolkulla niidenkin, jotka olivat lippunsa ennakkoon jo lunastaneet. Olin täynnä raivoa Miehen puolesta ja soitin tapahtuman tiedottajalle. Tuli pöyristyttävä puolustautuminen: ne jotka tulevat festareille tietävät, että jonottaa pitää. MITÄ? Jos on ostanut lipun tapahtumaan, jossa musa alkaa klo 18, odottaa toki pääsevänsä kuulemaan musaa klo 18. Ei ennakkotiedoissa todellakaan kerrottu, että pitää tulla paikalle klo 16, jos aikoo kuulla haluamaansa esitystä. Käsittämätöntä yleisön halveksuntaa. Tai sitten pelkkää tunarointia, amatöörimäistä järjestelyä.

Flow vaikutti muuten hyvältä idealta, uusi festaripaikka Suvilahden voimalassa on viehättävä, ja kaikenlaista kivaa sisustusjuttua siellä oli myös väsätty. Mutta nämä ulkotaiteelliset hommat mättivät liiaksi myös ruoka- ja juomatarjoilujen osalta: pelkkää helvetinmoista jonottamista. Ilmeisesti myös vessaan. En kokeillut. Eivätkö järjestäjät uskoneet, että paikalle tulee jengiä?