Lapsemme on vasta reilu kuusiviikkoinen, mutta meitä vaivaa jo matkakuume. Suunnitelmissa on automatkailu Keski-Euroopassa syksyn tullen, kun vauva on vielä rintaruokinnalla ja siten "helppo" syötettävä hankalissakin olosuhteissa.

No hankalia olosuhteita emme tietenkään enää kaipaa vauva-arjen päälle, lapsen itkun kuuntelemisellakin lienee rajansa. Mutta haaveita pitää olla.

Ajatuksissa on ollut Itä-Eurooppa, entiset sosialistiset maat, houkuttelevina kohteina esimerkiksi Romania, Slovenia, Kroatia, Montenegro jne. Todellisuudessa näistä joudutaan karsimaan kovastikin, sillä emme tietenkään halua uuvuttaa lasta tai itseämme liian pitkillä päiväajoilla tai liian surkeilla olosuhteilla. Minähän se meistä eniten luksusta kaipaan.

Mutta suunnitelmat etenevät ja realisoituvat. Aluksi halusin, että lähtisimme omalla autolla Suomesta liikkeelle. Etuna olisi matkatavaroiden pysyminen helposti mukana. Mutta se veisi paljon aikaa, oman auton käyttön olisi Itä-Euroopassa hieman riskaabeliakin ja niin pitkien matkojen ajaminen kallista ja aikaa viepää. Uusin idea on lentää Suomesta Berliiniin ja startata sieltä vuokra-autolla. Junamatkailukin olisi kiehtovaa, mutta matkatavaroiden kuljettaminen ei kiehdo, varsinkin kun lapsen rattaat yms. varusteet painavat ja vievät tilaa.

Aika haastava haave meillä. Katsotaan kuinka suunnitelma etenee. Tässä on kesä aikaa harjoitella automatkailua vauvan kanssa. Kolmen tunnin ajot ottavat jo voimille, se on huomattu.