Sylilapsen kanssa ulkomaille -projekti etenee. Pian pitää hankkia vauvalle passi ja harjoitella matkustamista kotimaan ulkopuolella. Matkustuskokeen voisi tehdä Viroon lyhyen, esim. yhden yön, Tallinnan-matkan merkeissä. Näillä näkymin aikataulu voisi olla joskus elokuun paikkeilla, sillä Keski-Euroopan reissu on tarkoitus toteuttaa syys-lokakuun paikkeilla.
Kohdemaita saattaisivat olla Itävalta, Slovania ja kenties myös Kroatia. Lapsihan ei alle puolivuotiaana vielä osaa matkasta repiä mitään maisemajuttuja, mutta meidän aikuisten kriteerejä ovat mm. hienot kulttuurimaisemat ja ainakin osa matkasta saisi suuntautua paikkoihin, joista saa hyvää ruokaa.
Ruoka onkin mielessäni lähes koko ajan. Viikonlopuksi tulee vieraaksi kasvissyöjiä, ja olen lukenut reseptejä, joista valitsin seuraavat: kylmät feta-basilisasoosilla täytetyt munakoisokääryleet (munakoisosuikaleet grillataan), vuohenjuustotäytteiset tomaatit sekä lämmin vihreä salaatti (sis. mm. vihr. paprika, kesäkurpitsa ja pavut) seesamikastikkeella. Lisäksi tietenkin runsaasti uusia perunoita, tilliä, voita sekä erilaisia mansikkajälkkäreitä.  Tässä yksi jo kokeiltu:

Sitrusmarinoidut mansikat

Limoncelloa tai sitruslikööriä 3 rkl
sitruunamehua 1 rkl
1/2 raastettu sitruunan kuori
hiukan hienoa sokeria tai juoksevaa hunajaa
viipaloituja mansikoita

Sekoita marinadiainekset ja maista, ettei ole liian hapanta. Varo lisäämästä liikaa sitruunamehua. Sekoita mansikoiden kanssa ja anna tekeytyä puolisen tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. Sopii myös mainiosti lettujen aikuismaiseksi lisäkkeeksi.