Sylilapsen kanssa ulkomaille -projekti etenee. Pian pitää hankkia
vauvalle passi ja harjoitella matkustamista kotimaan ulkopuolella.
Matkustuskokeen voisi tehdä Viroon lyhyen, esim. yhden yön,
Tallinnan-matkan merkeissä. Näillä näkymin aikataulu voisi olla joskus
elokuun paikkeilla, sillä Keski-Euroopan reissu on tarkoitus toteuttaa
syys-lokakuun paikkeilla.
Kohdemaita saattaisivat olla Itävalta, Slovania ja kenties myös
Kroatia. Lapsihan ei alle puolivuotiaana vielä osaa matkasta repiä
mitään maisemajuttuja, mutta meidän aikuisten kriteerejä ovat mm.
hienot kulttuurimaisemat ja ainakin osa matkasta saisi suuntautua
paikkoihin, joista saa hyvää ruokaa.
Ruoka onkin mielessäni lähes koko ajan. Viikonlopuksi tulee vieraaksi
kasvissyöjiä, ja olen lukenut reseptejä, joista valitsin seuraavat:
kylmät feta-basilisasoosilla täytetyt munakoisokääryleet
(munakoisosuikaleet grillataan), vuohenjuustotäytteiset tomaatit sekä
lämmin vihreä salaatti (sis. mm. vihr. paprika, kesäkurpitsa ja pavut)
seesamikastikkeella. Lisäksi tietenkin runsaasti uusia perunoita,
tilliä, voita sekä erilaisia mansikkajälkkäreitä. Tässä yksi jo
kokeiltu:
Sitrusmarinoidut mansikat
Limoncelloa tai sitruslikööriä 3 rkl
sitruunamehua 1 rkl
1/2 raastettu sitruunan kuori
hiukan hienoa sokeria tai juoksevaa hunajaa
viipaloituja mansikoita
Sekoita marinadiainekset ja maista, ettei ole liian hapanta. Varo
lisäämästä liikaa sitruunamehua. Sekoita mansikoiden kanssa ja anna
tekeytyä puolisen tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön
kanssa. Sopii myös mainiosti lettujen aikuismaiseksi lisäkkeeksi.
torstai, 28. kesäkuu 2007
Kommentit