Viime viikonloppuna pääsimme nauttimaan tv:n kisastudiotunnelmasta täysin rinnoin. Meillä katsottiin kiinnostuneina lätkää sekä euroviisuja, yritettiin oikein nautiskellan herkkujen kera.

Suomen loppuottelu Moskovassa ei tuntunut enää oikein miltään, mutta Venäjä-matsi kirvoitti perinteisen jääkiekon kotikatsomotunnelman. Euroviisutelevisiointi yllätti laadukkuudellaan, mutta täytyy myöntää, että uni voitti ennen tulosten lopullista selviämistä. Perheeseemme syntyi viikkoa aiemmin lapsi, joten siinä syy hieman voipuneeseen olooni puolen yön maissa.

Viikonlopun jälkeen koitti jälleen tv-arki. Ei lätkää, ei jännitystä, vaan perusohjelmistoa, joka entisestään kapenee kesän tullen. Olen huonon tai ainakin ultrakevyen tv-sarjaviihteen ystävä. Nauhoittelen Kauniita ja rohkeita, Emmerdalea ja erilaisia rikos- ja sairaalasarjoja ja katselenkin niitä. Elokuvat ja vähän laadukkaampi tv-ohjelmisto tulee myös nauhoitukseen, mutta tavaraa on nyt jonossa digitallenteina jo noin 50 tuntia, ja näyttää siltä, että vain kevein menee nyt läpi. Onhan se outoa ja ehkä jopa noloa, että ravitsen itseäni aika yhdentekevällä ohjelmistolla.

Elämänvaiheet nähtävästi vaikuttavat siihen, mitä aivoillemme syötämme. Tällä hetkellä elämä on aika vähä-älyisellä radalla, sisältönä lapsen- ja kodinhoitoa, miehen kanssa pärjäämistä, riittävän levon tavoittelemista. Mukavaa, mutta eihän näin voi jatkua kauan. Täytyy ryhdistäytyä ja sivistää itseään jollain järkevälläkin. Mutta ei ihan vielä, eihän...

Aiemmin kertomani vatsavaivat ovat hiukan lieventyneet, kun olen noin viikon verran vedellyt Levolac-yliannostuksia. Ummetus johtuu menneestä raskaudesta ja 11 päivää sitten tehdystä keisarileikkauksesta. Särkylääkkeet vielä ehkä pahentavat tilannetta, mutta suunta on jo parempi.

Kuohuviinejä/samppajoita en ole viime päivinä ehtinyt maistelemaan, kiitos vaan vinkeistä. Seuraavan kerran kun Alkoon menen, yritän kokeilla niitä. Vastasyntyneen lapsen kunniaksi on kiva tarjota ja kohottaa maljoja, kunhan päästämme vieraita kotiin. Ihan vielä eivät kansainvaellukset kiinnosta, olenhan itsekin leikkauksen jälkeen toipilas ja toisaalta 11. päivä syntymän jälkeen on vielä lapsivuodeaikaa. Pitäisi ottaa suht rauhallisesti.