Mustarouskusalaatti aamiaisleivän päälle ja karjalanpaistin lisukkeeksi:

mustia rouskuja (me otettiin pakastimesta, vähän vetistä. Parhaiten toimivat suolasienet)

öljyä

tilliä

suolaa

mustapippuria

Silputaan ja sekoitetaan, annetaan tekeytyä. HYVÄÄ!

 

Aamiaiskumppaneiksi näille sienileiville leipää, maitokahvia (Parisiennea ja luomukevytmaitoa puolet ja puolet), mehua, vettä, makea lopetus esim. tummalla suklaalla.

Iltapäivän "lounas" pitkään uunissa hautunut karjalanpaisti (nautaa, sikaa, lammasta, sipulia, maustepippuria, laakerinlehtiä, vettä, suolaa. Perunamuussia, mustarouskusalaattia, kunnon suolakurkkuja, leipää, olutta. Ah, niin hyvää. Ja pienten ruokatorkkujen jälkeen vadelmasmoothie ( puoli litraakin mahtuu yhteen kitaan, kokeiltu on) entiseen tapaan toteutettuna. Maha ratkeaa melkein, mutta IIIIHANAA!

Viime päivinä on nautittu myös seuraavia luksusaterioita: paistetut silakat, parsaa voikastikkeella, parmesaanilla ja lohella, upeat sienijauhelihapihvit, intialainen papu-sienipata, uunilenkki juustolla ja pekonilla. Muutama pikapasta-ateriakin on tullut issekseen syötyä, basilikalla ja tomaatilla, kesäkurpitsalla yms. höystettynä. RUOKA on ihanaa. Seuraava haaste on jaksaa leipoa jotain kivaa ja upeeta. Muutamat leivokset ja kakut siintävät mielessä, sillä jälkiruokaa pitää elämässä riittää.

Vappusima-ainekset ostin eilen, mutta vielä on laittamatta käymään. Parvekeyrtit versovat jo ikkunalaudalla, mutta ulos niitä ei vielä tohdi laittaa. Varsinkin basilika on niin kovin arka kasvi.

En ole koskaa tehnyt kotona munkkeja tai tippaleipiä. Sehän olisi haasteellista, mitä tarvikkeita pitäisi olla? On mulla reikakauhoja useitakin, muttei mitään rasvakeittimiä. Löytyykö asiantuntijoita?