Kummallinen elämäntilanne: sekä minä että mieheni elämme vapaata aikataulua. Kumpikaan ei ole juuri nyt varsinaisesti minkään työnantajan palveluksessa, vaan toimitamme asioitamme omaan tahtiin. Se vaikuttaa elämän laatuun kohottavasti ja tekee arjesta vivahteikkaampaa kuin ennen.

Olemme vaihtaneet joku aika sitten langattomaan nettiyhteyteen kotona. Se tökkii niin pahasti, että hermot menevät. Blogin päivitys jää usein tekemättä, koska kone ei toimi niin kuin pitäisi. ARGGHHH.

Mutta tänään paistaa silti aurinko ja toimeen on ryhdyttävä. Korjasin vanhan, yli 20 vuotta vanhan farkkutakin paksulla merseroidulla puuvillalangalla aamusarjaa (Tohtori Finley) katsoessani. Nyt pakkailen tavaroitani ja siirryn rautakauppaan ostamaan homepesuainetta puutarhakalusteille. Tarkoitus olisi hioa ja puhdistaa parveke- ja mökkiulkokalusteet, ja sitten öljytä ne taas kesäkuntoon. Me hölmöt jätimme parvekelaatatkin talveksi ulos, laiskuuttamme. Nyt ne ovat osittain mustuneet homeesta. Uusia ei viitsi noin vain hankkia, vanhaa pitää ehostaa, eihän se nyt NIIN tarkkaa taida olla.

Olen pullottanut 2 x 1,5 litran simat, yhden jätin jo eilen illalla parvekkeelle, toisen pullotin tänä aamuna ja jätin lämpimään keittiöön. Loput olisi tarkoitus pullottaa tämän päivän aikana ja siirrellä eri lämpöisiin tiloihin, minulla kun on niin heikosti kokemusta siman käymisestä. Nämä tietyt juhlatraditiot eivät ole aivan hallussa. Munkkeihin palannemme viikonlopun aikana.

Tänään olisi sen sijaan tarkoitus tehdä vuohenjuusto-tomaattipiirakkaa. Katsotaan jos se onnistuu, niin laitan ohjetta tulemaan.

Koska tämä torstai lienee viikon lämpimin päivä, on syytä ulkoilla edes muutama minuutti. Yritän suorittaa senkin, sitten alkaa olla päivän työ tehtynä. Mitä nyt ompelukoneen vieressä odottaa neljä revittyä lakanakankaan palasta. Niistä olisi tulossa pienen lapsen tyynyliinoja. Tyynyähän sellainen ei kaipaa, mutta tyynyliinahan voi olla vaikkapa suojana pään alla? Eikö? Pitäisikö tässä käsityöinnostuksessa opetella vielä nimikoimaankin lakanoita? Ehdotuksia miten?