Sekä vappusimamme että munkkimme onnistuivat mainiosti, ihanaa! Kun kyseiset tuotteet eivät kuulu ennestään osaamisalueisiimme, onnistuminen tuntuu siltä, kuin elämänpiiri olisi taas laajentunut merkittävästi: on opittu uusia asioita.

Vapun viettomme jatkuu hillitysti telkkarin äärellä. Päivä (järkyttävän tuulinen ja kylmä) on sujunut asioita hoitaessa ja mikä ihaninta, saunoessa. Kylmän kalsea keli kirvoitti halun saunomiseen, ja keksimme kokeilla, josko kuuluisa Tin Tin Tangon sauna olisi käytettävissä. Soitto sinne paljasti, että sauna olisi vapaa koko päivän. Ihmeellistä, että tunnin saunomisesta ihan hyvissä löylyissä tarvitsee pulittaa vain pari kymppiä. Kokemus oli hyvä ja aiomme toistaa sen tulevaisuudessa. Mikäs parempi tapa juhlistaa vappua kuin löylyn heitto. Kaverien vappubileissäkin tuli käväistyä: tupa täynnä väkeä, kuohuviiniä ja pientä palaa mukavassa hälinätunnelmassa. Pari tuntia seurustelua riitti, kyllä kotilieden rauhassa on taas leppoisaa olla.

Tällaisena juhlapäivänä tulee tyhjäkäyntiolo, jos ei ole tekemistä myöhään yöhön saakka. Telkkarista ei tunnu nyt tulevan juurikaan mittään, kirjojen luku ei edelleenkään multa suju ja lehdet on jo luettu. Viime aikojen lehtivimmani on laantunut, mutta ostaisin/lukisin mielelläni hyviä lehtiä nykyistäkin enemmän, jos niitä olisi tarjolla. Harkitsimme vastikään Presson tilaamista muutamaksi kuukaudeksi (tilasin sen viime vuonna hetkeksi), mutta ostettuani viime lauantain irtonumeron totesimme kotona, että lehdessä ei ole tarpeeksi paljon tarpeeksi kiinnostavaa luettavaa, että se kannattaisi kotiin kantaa. Harmi. Olisin jokaisen lehtikustantajan unelma-asiakas, jos tarjontaa vain riittäisi.

Huomenna nautimme kiireettömästä vappupäivästä, uudet bileet tiedossa iltapäivällä.