Maksullisten kanavien ansiosta voin katsoa Stanley Cupin Play Offseja telkkarista. Hieno homma, mutta kun ei hirveesti jaksa kiinnostaa. Totta kai kiinnostaa, pääsevätkö suomalaiset pelaamaan MM-kisoihin Moskovaan vai eivät. Anaheimilla lienee mahdollisuuksia pärjätä Stanley Cupissa, eikös Selänne sitä voittoa tavoittele? No, tänään näin Buffalo- NYI -pelin, mutta ei tehnyt minuun vaikutusta. Kumpi voitti, en enää muista, siitä on jo pari tuntia...

Kaksi viimeksi teatterissa näkemääni leffaa ovat olleet Sanat ja sävel sekä Kirjava huntu. Molemmat osuivat minuun ja mielialaani sopivasti. Sanat ja sävel on kevyt ja viihdyttävä, mutta riittävän ovela paketti, suosittelen viihdenälkään. Se ei ole LIIAN siirappinen eikä LIIAN tyhmä. Hyvin näytelty, ohjattu, kirjoitettu, toteutettu.

Kirjava huntu on tekotaiteellinen ja mieheni mielestä myös liian kaavamainen ja ennalta arvattava. Minä kyllä vetistelin moneen kertaan ja nautin elokuvan visuaalisuudesta, pateettisuudesta ja romantiikasta. Tapahtuu lähinnä Kiinassa 1920-luvun lopussa, brittipariskunta elelee siellä sekavissa oloissa ja kärsii.

Tänään tekisi mieli leipoa ja laittaa ruokaa. Ajattelin aloittaa mansikka smoothiella, löysin ohjeen Marttojen nettisivuilta:

Marjasmoothie

3 dl maitoa
2 dl maustamatonta jogurttia
½ dl kinuskikastiketta tai sokeria
½ l vaniljajäätelöä
4 dl mansikoita, vadelmia tai herukoita

1. Vatkaa ainekset kuohkeaksi juomaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Tarjoa korkeista laseista

munaton, gluteeniton