Meillä tehtiin sekä Ylen että HS:n vaalikonetestit. Maikkarin testissä on jotain kuvaongelmaa, ei aukea mun koneellani kunnolla.

Mieheni kohdalla tarjotut ehdokkaat olivat aivan käsittämättömiä ja hänen mukaansa mahdottomia. Mulle sen sijaan tuli Ylen koneesta ihan asiallisia vaihtoehtoja, vaikken kyseisiä hahmoja varmaankaan valitse. Hesarin koneen kysymyksetkin olivat niin epäkiinnostavia, että ei ihme, että vastauksetkin olivat ihmeellisiä. Sen kyllä huomaa, että johtavimmat poliitikot eivät helposti tartu haaviin, jos vastaa kysymyksiin voimakkain näkemyksin.

Minua kiinnostavia kysymyksiä olisivat ehkä olleet kulttuuriin liittyvät. Lisäksi olisin kaivannut valintojen vaatimista, eli kysymyksiä joista käy ilmi, millä mikäkin taloudellinen vaatimus rahoitetaan. Mistä mikäkin raha otetaan. Ja tietenkin tasa-arvoasiat. Ei ritä, että kysytään homojen ja lesbojen adoptio-oikeudesta, pitäisi kysyä naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta esimerkiksi, tai vanhojen ja nuorien tai ruuhka-Suomen ja syrjäseutujen.