Katsoin eilen TV1:stä vaalitentin, jossa SDP:n Eero Heinäluoma esiintyi edukseen. Onko tuo se mies, jota olen karsastanut. Hän pärjäsi hienosti ja vastasi toimittajien kysymyksiin tavattoman selkeästi rauhallisesti. Verrattuna edellisen illan Keskusta-tenttiin SDP ja Heinäluoma vetivät huomattavasti pitemmän korren. Olen hyvin yllättynyt. Kun ollaan tv:ssä, on tärkeää osata esiintyä ja vastata napakasti. Pia Viitanen vai onko se Piia Viitanen, oli vähän statistina, joka ei tehnyt suurtakaan vaikutusta. Mutta. En ole koskaan äänestänyt SDP:tä, ja nyt harkitsen jo ihan vakavissani. Miestä en ole todellakaan aikonut äänestää, mutta vaalikone antoi mulle hyvän miesehdokkaan, joka muuten on SDP:stä mutta EI Heinäluoma. Ykkösehdokas olisi ollut 35-vuotias Vasemmistoliiton nainen, jota en ehkä äänestä, koska olen periaatteessa päättänyt olla äänestämättä Vasemmistoliittoa, kun Suvi-Anne Siimes on poistunut näyttämöltä.

Tässäpä pulma: miten ratkaista tämä: haluan äänestää naista, joka on lähellä omaa ikääni ( saisi olla 30-45), joka ei ole Vasemmistoliitosta, Perussuomalaisista, Kokoomuksesta tai Kristillisdemokraateista, ei kyllä Keskustastakaan. Joka olisi fiksu, kulttuuritajuinen, jatkuvan kasvun kriitikko, älykäs, karismaattinen, sellainen, joka saa eduskunnassa valtaa vaikuttaa.

Keskustan tentistä vielä: Paula Lehtomäki on erittäin hyvä! Hän olisi loistava seuraava pääministeriehdokas, ei mikään takakireä Matti Vanhanen. Vanhanen oli tentissä todella heikoilla, puolustuskannalla ja ahdistuneen oloinen. Ikävä kaveri.

Jos Keskusta haluaisi todella vaikuttaa ja uudistua, se panisi Lehtomäen eturiviin, rohkeasti pääministeriehdokkaaksi. Siinä saisivat kilpaäijät kyytiä, sillä puolet suomalaisista on naisia, ja on todella tilausta saada naisia johtajakilpailuun. Kuka järkevä ihminen jaksaa katsoa kolmen (Niinistö mukaan lukien neljän) äijän kisaa ilman toisen kansanpuoliskon edustajia. Sehän on SAIRASTA!