Kirkan kuolema hätkähdytti tuttuja ja tuntemattomia. Se oli jotain niin odottamatonta, että moni paatunut kyynikkokin hiljeni. Miten terveeksi luultu reilu viisikymppinen mies noin vain kuolee, varoittamatta. Tilastot kertovat tietenkin karua kieltään juuri tuon ikäisistä miehistä ja heidän riskeistään, mutta mutta...

Toivottavasti Kirkaa ei vatvota seuraavien päivien ja viikkojen lehdissä loputtomasti, ettei mene maku hyvästä popparista. Median tapa repiä otsikoita ja lööppejä niin kauan, että aihe on kaluttu aivan tyhjäksi, on minusta vastenmielinen. Kunnioitusta ja malttia, pyydän.

Sekin oli uutinen, että VP Hänninen näyttää olevan voitolla käsikirjoituskiistassa, joka koski elokuvaa Riisuttu mies. Olen siitä hänen puolestaan iloinen, sillä minusta tuotantoyhtiö Lasihelmifilmi ja ohjaaja Aku Louhimies käyttäytyivät harvinaisen välinpitämättömästi Hännistä kohtaan, kun käsikirjoituksen käytöstä tuli riitaa. Menivät ja tekivät elokuvan Hännisen vikinästä huolimatta. Toivon mukaan hovioikeuden päätös pitää. Saas nähdä seuraako tästä jotain hyvää yleistä käsikirjoitusrintamalla vai aiheuttaako "tuomio" kenties vain talousvaikeuksia ellei jopa konkurssin Lasihelmifilmille.

Järkytyin myös Eeva Kuuskosken saamasta pahoinpitelytuomiosta. Tuntuu käsittämättömältä, että Mannerheimin lastensuojeluliitossa mätkitään yhtään ketään, sillä kyllä minusta olisi syytä pitäytyä ihan väkivallattomalla linjalla, vaikka kyseessä olisivat aikuisetkin. Pelastakaa edes äidit, kuului yksinhuoltajien slogan aikoinaan. Suojelkaa myös aikuisia, Mannerheimin ihailijat!

Pekka Niska aikoo rakentaa tanssikeskuksen sekä Vantaalle että Helsinkiin. Käsittääkseni Hesaan se tulisi jotenkin Musiikkitalon kupeeseen, Makasiinien yhteyteen tms. Aika huimat suunnitelmat nostokoneyrittäjältä. Mikä ajaa miestä tanssin pariin noin voimallisesti? Tästä haluan tietää enemmän.

Mikael Jungnerin yksityiselämäkin pääsi iltapäivälehden kanteen. Sekin hämmensi, sillä hänen naismakuaan ei voi kuin ihmetellä. Mitenköhän käy miehen uskottavuuden työelämässä? Hän on osoittanut minun mielestäni positiivisen idealistin piirteitä, ja jotenkin kuvittelen, että hän pyrkii oikeasti johonkin ihan hyvään ja ajattelee myös kansalaisia/työntekijöitä. Mutta onko hänellä patteja parantaa maailmaa siinä määrin kuin haluja? Hän esiintyy tiuhaan julkisuudessa, usein aika hömppäyhteyksissä, mikä panee epäilemään narsismin versoamista tv-yhtiömiehessä. Toisaalta hänen aika avomielinen tiedotuspolitiikkansa tuntuu toimivan. Kun hän vastaa median esittämiin kysymyksiin suht suoraan, niin jatkokysymykset ja pahat puheet tyrehtynevät nopeasti.

Keskiviikko oli aikamoinen uutispäivä.