Kamarimusiikki tekee ihmiselle hyvää! Pitkästä aikaa menin eilen kamarikonserttiin, tällä kertaa jopa Kanneltaloon. Siellä esitettiin Brahmsin viulu-, sello, ja triosonaatit, esiintyjinä Pietari Inkinen, Martti Rousi sekä Antti Siirala. Sali oli melkein täynnä, konsertin taso korkea ja musiikki kivaa.

Jotenkin pääsee unohtumaan, että tällaistakin on tarjolla, siitä kun media huutaa niin vähän. Ja kuitenkin, sielussa alkaa soida ja mielessä vihertää (vai visertää?). Kaiken upea päälle konsertin liput maksoivat vaivaiset 9 euroa. Sehän ei ole mitään!!! Viime lauantain HIFK-Kärpät -ottelun liput maksoivat yli 30 euroa kappale. Siinä vertailukohtaa.

Koska kulttuuri parhaimmillaan tekee hyvää, niin olen tehnyt "riskirijoituksia" lähitulevaisuuteen: tiedossa Punainen viiva -ooppera, Kaunotar ja hirviö -musikaali (ei niin lumoava, mutta menen katsomaan kummitytön kanssa), ehkä myös Anna Karenina -baletti sekä pari leffaa.

Romantiikan nälkäisille, mutta konserttitilanteita vierastaville suosittelen ostamaan tai lainaamaan Schumannin Dichterliebe-laulusarjan eri versioita. Kannattaa kuunnella ja paneutua myös tekstiin. Viime sunnuntain vetistelin kotitv:n äärellä, kun Jose van Dam esitti niitä jo hieman väsyneellä äänellään. Ei haitannut äänen sameuskaan, kun musiikki puhutteli niin ihanasti.