Kaupungissa asuminen on luksusta. Erityisen luksusta on asua Helsingissä ratikkareitin varrella. Olemme pohtimassa asumisvaihtoehtoja monelta kantilta. Yksi vaihtoehto on muuttaa isoon, reilusti nykyistä isompaan asuntoon. Mutta mutta: vuokrata sellainen kaupungista. Saisiko alle puolentoista tonnin? Ei riitä rahkeet. Ostaa iso, reilusti yli sadan neliön asunto? Pitää hankkia se lähikaupungeista. Helsingistä ei varaa ostaa niin isoa.

Sosiaaliset kuviot menisivät uusiksi, ratikasta voisi vain unelmoida, samoin päiväkävelyistä ja kahvitteluista ex tempore kavereiden kanssa. Tilalle saisi hulppean kodin, musiikkihuoneen, työhuoneen, kodinhoitohuoneen, saunan, oman pläntin pihaakin. Hmmm...

Päätöksiä ei ole helppo tehdä. Jos saisin valita, ottaisin 800 euron vuokra-asunnon, jossa on yli 100 neliötä. Sijainti esimerkiksi Töölössä olisi kiva. Mutta realistisia "hyviä" vaihtoehtoja ei nyt ole näköpiirissä.

 

 

Olen pahoillani, että kirjoitan blogia harvakseltaan. Suurin syy on ruuhkainen palvelin, vuodatus ei päästä kaikkiin vuorokauden aikoihin sivustoja päivittämään.