Unettomuus on vaivannut viime aikoina. Onneksi viime yönä meni paremmin, ei tarvinnut ihan tunti tolkulla kukkua. Vasta nyt tuli mieleen, olisiko kuutamo sittenkin osasyyllinen kukkumiseen. Viikon verran olen kukkuillut nimittäin. Onneksi on riittävästi aikaa nukkua, eli voin tarvittaessa ottaa takaisin vaikkapa viikonloppuna päiväunilla. Aamuisin on noustava, sellainen on meidän perheen kuri.

Sunnuntaina ja luultavasti maanantainakin on seurakuntavaalit, joissa haluan äänestää. En tunne ketään oman seurakuntani ehdokkaista, joten vaalikone on tarpeellinen. Sen kysymykset olivat minusta aika outoja, ja tuskin yhtenevät vastaukset jonkun ehdokkaan kanssa vielä mitään ratkaisevaa merkitsevät. Mulla kriteerejä ovat ainakin: pitää olla nainen, mielellään +- 10 vuotta minun iästäni, koulutettu, kulttuuriin olisi hyvä olla suuntautunut, pitää hyväksyä homojen siunaaminen liittoon, puolustaa tiukasti kirkon naispappeja. Olisi myös hyvä, jos ehdokkaalla olisi joku suhde kirkon opetukseen. Saisi mielellään olla jonkun sortin uskovainenkin.

Kirkkoherran vaalissa pari kuukautta sitten äänestin eronnutta keski-ikäistä naista. Hän tuli kisassa kolmanneksi, arvatenkin suositumpaa oli äänestää ydinperheellistä miesehdokasta, joka sitten voittikin.

Kirkkoon pitää mahtua eronneiden ja karanneiden, surkimusten ja pettureiden, sairaiden, sekopäiden ja kaikkien niiden, jotka luulevat, ettei heissä ole mitään vikaa.