Kohtaan työssäni valtavan määrän ihmisiä puhelimitse ja kasvokkain. Viime aikoina olen hämmästellyt ihmisten erilaista kommunikaatiota. Jopa sellaiset, joiden ammatti on hoitaa peeärrää tai vastaavaa saattavat olla käsittämättömän epäselviä, monimutkaisia tai hankalia keskustelukumppaneita. Tänään viimeksi eräs asiaansa kaupitteleva henkilö antoi huomiseksi toimintaohjeita, joita oli mahdoton seurata, niin epäloogisia ne olivat. Vaatii suunnatonta kärsivällisyyttä keriä auki sekavaa ohjelitaniaa, aloittaa tarina alusta yhä uudestaan ja tarkistaa, että asia tuli ymmärretyksi puolin ja toisin.

Pitäisikö yliopistotutkintoihin liittää jonkinlainen selkeän kommunikaation kurssi? Tai ehkä ne kurssit pitäisi aloittaa jo lastentarhasta... koskee tietenkin myös minua.

Viikonloppuna tuli nautittua Hakaniemen hallista ja sinisen portin ahvenista, modernin taiteen museosta EMMAsta ja Linnanmäen valofestivaalista. Voitin kaksi kangaskukkasta tarkkuuslajeista. Pitäisikö mennä joku toinen ilta uudestaan, yrittämään jättinallea.

Uusi elämys oli myös Apollo-huutokauppa Tehtaankadulla. Kävimme katselemassa lampunvarjostimia, huonekaluja ja tauluja, joiden lähtöhinnatkin olivat minusta aika alhaisia. Kaiken lisäksi kävi ilmi, että monet tavarat myydään lopulta alle lähtöhinnan. Jos koti olisi vielä sisustamatta, lähtisin liikkeelle Apollosta ilman muuta.