Tunnustan lukevani mielelläni juorulehtiä ja vastaavia. Seiskassa on kovin lyhyitä tekstejä, mutta selaan sen mielelläni, kuten muitakin hömppäaviiseja. Paras tirkistelykanava on ehdottomasti Eeva, jossa on pitkiä juttuja ihmisten yksityiselämästä. Lehti on sen verran kallis, että sallin itseni ostaa sen vain muutaman kerran vuodessa. Nautinto on joka kerta sitäkin suurempi. Selitän: lukiessani toisten ihmisten elämänkohtaloista saan perspektiiviä omiin sattumuksiini, ja oma elämä saattaakin sitten tuntua yllättävän normaalilta ja tavalliselta. Tirkistely laajentaa käsitystä maailman ihmisistä, erilaisuudestakin. Kun luen iltapäivälehdistä tarinoista Mikasta ja Suvista tai Susannasta ja Janista, jotka julkisen riepottelun jälkeen jatkavat kuin jatkavatkin elämäänsä, selviävät, voin uskoa itsekin selviäväni paljon paljon siedettävämmistä ongelmista.

Ymmärrättekö?

Tämä perustelu ei tietenkään tee tirkistelystä ylevää. Ajanhukkaa se voi olla monessakin mielessä, mutta on tämäkin yksi näkökulma.

KYSYMYS BLOGINI LUKIJALLE: Mitä kirjaa voisit suositella minulle juuri nyt? Jos haluat minun vastedes käyttävän aikani muuhunkin kuin juorulehtien lukuun, suosittele luettavaa! Kiitos jo etukäteen.