Oma pikku autoni sai eilen uuden akun. Käpylän TI-tarvikkeen pihalla vaihto tapahtui tuossa tuokiossa, ja vanhan sai jättää firman akkuroskikseen. Öljyt, ilmanpaineet ja pissapoika tsekattu, ja taas voi ajella huoleti. Harmillista vain, että juuri mun kaarani kyseinen vuosimalli vaati hieman tavallista kalliimman merkkiakun. Siitä seuraavan vuoden malliin olisi saanut tavallisen. No, ei kannata takertua pikkuseikkoihin.

Kuluneen viikonlopun keskeisiä elämyksiä ovat olleet ruokailut. Hakaniemen halli oli taas hintansa väärtti. Nautimme tänään hakattuja lammaspihvejä à la Reininliha. Käsittämättömän hyvää vahvan argentiinalaisen punkun kanssa. Alkuruoaksi söimme rucolapastaa, jonka pasta (järkyttävän hintaista, mutta herkullista) oli niin ikään hankittu Hakaniemen hallista. Yksinkertainen ohje:

RUCOLAPASTA

- rucolalla maustettua tagliatellea

- oliiviöljyä

- tuoretta rucolaa

- parmesaania

- suolaa ja mustaa pippuria

Keitä rucolalla maustettu tagliatella 2 minuuttia suolavedessä, siivilöi vesi pois ja lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä. Revi tuore rucola pastan joukkoon ja sekoita. Annostele ja raasta päälle parmesaania. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. NAM.

Lauantaina herkuttelimme aluksi parman kinkulla ja melonilla. Pääruoaksi valmistin uunissa ahven-kesäkurpitsarullia, jotka myös tykkäävät kovasti parmesaanin koskeuksesta. Sweet Chili -kastike ja tilli maustavat rullat mukavasti, unohtamatta pippuria ja suolaa. Onnistumisen kannalta oleellista on, että rullien tulee vain käväistä uunissa (175 C), ettei kala pääse kuivumaan. Ensi kerralla lorautan joukkoon vielä hiukan valkoviiniä...

Viikonlopun elämyksiin kuuluu myös kaksi Gustav Mahlerin sinfoniaa livenä, kuudes ja kahdeksas. Tekisi mieli seuraavaksi paneutua Mahlerin musiikkiin laajemminkin. Viides ja toinen sinfonia ovat ennestään tuttuja, samoin osa säveltäjän laulumusiikista. Erikoinen veikko ja outoja biisejä. Osa niistä on todella kiinnostavia, osa jotenkin sotkuisia. Kun teokseen yrittää tunkea koko maailman, aina välillä lopputulos voi kuulostaa hieman... suttuiselta tai hahmottomalta.

Kolmessa päivässä kerkiää! Kotimme näyttää jo melkein asuttavalta, mustat ruokapöydän tuolit tuovat tänne viihtyisyyttä. Rakkaani on ruuvaillut peiliä, kelloa, hyllyä yms. Olohuoneen päävärejä ovat harmaa, hopea, musta, huomiovärinä oranssi. Vielä on paljon tekemistä, mutta se tuntuu tällä hetkellä innostavalta.

Yläselän fasettilukko ei enää pahemmin haittaa, vain pieniä vinkaisuja tuntuu silloin tällöin. Otin vain yhden särkylääkkeen ensimmäisenä päivänä, nyt olisi kai hyvä ottaa yöksi. Kävin päivällä pelaamassa sulkista ja uimassa, eikä liikunta ainakaan pahemmin ärsyttänyt kroppaa.