Lääkäri, huippuhyvä mielestäni, piti taas tänään hyvää huolta minusta. Olen joutunut tähän hyvinvointiyhteiskunnan elintasosairauskierteeseen: ensin lihon syömällä, sitten alkaa närästää, niska jumissa ja sairas olo.

Täti totesi, että selkärangan yläosassa on fasettilukko, joka paranee omia aikojaan. Määräsi reseptillä saatavaa särkylääkettä. Ei ole vaaraa kyttyräselästä tai työkyvyttömyydestä...

Lääkärtäti määräsi helikobakteeritutkimukseen ja antoi lääkettä jo etukäteen närästykseenkin. Oli kovin asiantuntevan tuntuinen. Kun valittelin lihoneenikin ja tietäväni, että närästys voi pahentua painon mukana, hän muistutti: liikunta ei laihduta. Annoskoot pienemmäksi, ja kaikkea saa syödä. Olipa kiva kuulla tuota yksinkertaista jargonia normaalien laihduttamiseen liittyvien kieltosanojen sijasta.

Näin jatkuu tarpominen kohti parempaa elämää: laulua, leikkiä ja liikuntaa kera herkuttelevan elämäntyylin. Lähipäivien agendalla on juhlimista, tori- ja kauppahalliretki sekä kodin laittamista.

MAINOSKATKO:

Taiteiden yönä 24.8. klo 20-22 Oopperagrilli Jaskan grillin puistossa Töölönkadun alkupäässä Töölössä. Perinteinen laulukavalkadi kuullaan säässä kuin säässä.