Sopraano Tiina Lönnmarkin nimi ei varmaankaan sano juuri kenellekään mitään. Hän on yksi lahjakkaista ja kiinnostavista tulevaisuuden laulajista. Tänä iltana hän laulaa Timo Mustakallio -laulukilpailun finaalissa korkealla sopraanollaan. Pidän hänelle peukkuja, hyvä tyttö.

Kisassa on kovasti mukana tenoreita, joilla on myös mahdollisuuksia menestyä. Hyvä oli myös baritoni Riku Pelo. Suosikkilaulajiini kuuluvat Rolf Broman ja Laura Heinonen eivät onnistuneet niin hyvin kuin yleensä, vaikka varsinkin Laura on äänellisesti mennyt valtavasti eteenpäin. Hänellä vain oli hieman kevyt päivä noin tulkinnallisesti. Laura pystyy paljon parempaan.

Kuten huomaatte, olen päässyt Savonlinnan tunnelmaan, enää ei ole tylsää enkä valita. Rakkaani tuli perjantaina, ja olemme istuneet oopperassa aamusta iltaan: Perjantai-iltana Carmen, lauantaiaamuna Taikahuilu, illalla Ratsumies ja tänään koko päivä Mustakallio-kilpailuja. Tämän jälkeen on hyvä valua lomalle.

Täällä nautittua: paistetut muikut, lörtsyt, kesän ensimmäinen siiderilasillinen, pippuripihvi porter-kastikkeessa, Caperon pitsa. Savumuikkuja ei tahdo löytää mistään. Torin rannassa saa säilöttyjä savumuikkuja, Piatta-ravintolassa savumuikut ovat marinadissa. Kummallista, ehkä paikalliseen traditioon ei kuulu savustaa muikkuja, vaikka minusta ne ovat juuri savustettuina herkullisimmillaan. HEI kokeilkaa edes, Savonlinnan ravintolat. Lupaan heti ostaa, kun niitä listalta löytyy. Kelpaisivat vaikka grillikioskilta ostettuna.