Kahden päivän fillarointi liian pienellä polkupyörällä teki tenän: eilen aamulla huomasin kauhukseni, että polveni ovat turvonneet palloiksi. Polkemisen rasitus on kohdistunut väärään paikkaan, ja rangaistus on karmea. Tämä vauhdittaa päätöstä uuden pyörän ostosta. Tosin tänään alkaa maakuntamatkailukausi, eli suuntamme on Itä-Suomi, jossa on ihan omat pyöränsä. Polkupyöräasiaan palaan elokuussa.

Juhannusmenu on täydentynyt. Perjantai: särää ja tummaa olutta. Kossusnapsi. Saunaan saunaolutta, sen jälkeen grillissä makkaraa, sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä.

Lauantaiaamu: Mimosaa (kuohuviiniä ja appelsiinituoremehua), munia, karjalanpiirakoita, Pajuniemen juhlalauantaita (Festlördagskorv), juustoa, hedelmiä. Lounas/päivällinen: anjoviskesäkurpitsat, parsa-uusiperunasalaatti, uunitomaatit mozzarellan kanssa, kossusnapsi, savukaloja ja sillejä, balsamicomansikat ja vaniljajäätelöä. Viiniksi pinot grigio -tyyppistä, esim. kalifornialaista valkkaria. Illalla hiukopalaksi rieskaa, grillattavaa lihaa ja makkaraa, hedelmiä, pähkinöitä, olutta.

Sunnuntaiaamu: Mimosaa, munia ja pekonia, paahtoleipää, ruislimppua, juustoa, hedelmiä. Loppupäivän ateriat muodostuvat juhlien jämistä.

Juhannusohjelmaa: oluttesti: seurueen jäsenillä on vahvat mieltymykset tiettyihin olutmerkkeihin. Nyt testataan sokkona, tunnistavatko kaikki omansa. Entä mihin järjestykseen he laittavat muut merkit? Perinteinen pesäpallo-ottelu paikassa, jossa ikkunat eivät ole vaarassa. Moniottelu: sisältäen tieto-, taito- ja näppäryystehtäviä. Ruhtinaalliset palkinnot. Kiertoajelu kylillä. Sauna, uinti, soutelu.