Terveiset hyisestä Bergenistä! Eilen kastuin ainakin kolmeen kertaan, tänään en ole ulos vielä ehtinytkään. Kesätamineet matkalaukussani ovat todellakin turhan panttina, niiden sijasta olisi kannattanut satsata villapaitoihin ja erävaatteisiin, sadehousuihin ja sydvestiin.

Muuten menee kivasti: töitä niin perkeleesti, hyvää musiikkia ja kiinnostavaa nähtävää. Onneksi olen pitänyt huolen yöunista, vain siten jaksaa tehdä näin pitkiä työpäiviä. Eilen meni aamusta puolille öin, tänään sama juttu. On nähty Ibsenin teatteri ja Griegin kesäkoti, maailmanperintökohde Brygganin kalasatama ja upeita maisemia. Olisi kiva ehtiä köysirataa pitkin vuorille.

Radion sinfoniaorkesterin eilinen Sibelius-konsertti oli hieno kokemus. 1. sinfonia oli mullekin suuri elämys, norjalainen yleisö oli siitä aivan innoissaan. Magnus Lindbergin Feria sai kohteliaat suosionosoitukset, ei muuta. Vaikka RSO soitti sen todella täpäkästi. Sibban kolmas meni kohtalaisesti, orkesterin soitinryhmien eriaikaiset sisääntulot hieman häiritsivät. Ylimääräisenä soitettu Finlandia pani vipinää yleisöön. Kun teos loppui, kaikki ponkaisivat ylös hurraamaan. Tai ainakin melkein.