Suomi on pelannut hienosti MM-kisoissa. Tänä iltana pystytän kisastudion kotiin. Luvassa kaljaa, makkaraa ja jotain ekstraakin, olisiko vaikka perunasalaattia. Hienoa päästä jännittämään hyvistä alkuasetelmista. Jos voitto tulee, mainiota, jos tappio, paska juttu.

Ihmettelen motivaatiotani: vietin viime lauantain remonttityömaalla koko päivän. Olen aika huono ja hidas, mutta erittäin innostunut remonttiraija. Ikkunanpuitteet vaativat runsaasti aikaa ja vaivaa, tänään ostan kumisen lastan, jolla aion siloitella viimeisen kerroksen ennen maalausta.

Aki Kaurismäestä ilmestyy huomenna uusi kirja, jossa Peter von Bagh haastattelee ohjaajalegendaa. He käyvät läpi kaikki herran ohjaamat leffat. Monet pitävät Kaurismäkeä superlahjakkuutena, mutta kriittiset, jotka eivät halua puhua julkisesti, ovat sitä mieltä, että miehen tyyli on vain kyvyttömyyttä vapautuneempaan ilmaisuun. Kiinnostava ajatus.

VALKOSUKLAAMOUSSE kuudelle-kahdeksalle

erittäin helppotekoinen

200 g valkosuklaata

1/2 dl limen mehua ja ruokalusikallinen raastettua kuorta

2 rkl vettä

4 dl kuohukermaa

Purista limemehu kattilaan ja lisää vesi. Lämmitä neste, ja sulata suklaa siihen. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti jäähtyneeseen vaahtoon. Annostele ja ripottele päälle kuororaastetta.

Mousse on aika äitelää, mutta varottava liian limen käyttöä, mieluummin vähemmän kuin enemmän. Kannattaa myös kokeilla sekoittaa suklaamössöön kattilaan teelusikallinen cointreau-likööriä. Tai citronelloa.

Tarjoa jäähdytettynä, ei kuitenkaan liian kylmänä