Autoni on ollut viime aikoina vähällä käytöllä. Se on pesty viimeksi jouluaaton aattona, tankillinen bensaa riittää kuukaudeksi. Onko tässä mitään laitaa! Ajamiseni on vähentynyt useasta syystä: kävely on hyödyllistä ja tällä hetkellä elintärkeää kunnon kohottamisen takia. Rakkaani auto on uudempi ja parempi, joten sillä me yleensä kuljemme yhteiset matkat. Olen myös pari kertaa kävellyt töistä kotiin.

Autoista saan silti yhä haaveilla, tosin autopaaston jälkeen autopuheeni ovat vieläkin vähän ruosteessa. Hyvä hyvä.

Vinttikomeron koluaminen on ollut eilisen ja tämän päivän hommia. On kevätsiivouksen aika! Asunnossani on vain 45 neliötä, ja tavaraa riittää. Olen erittäin huono heittämään mitään pois, joten ongelmia syntyy.

Tuuletin vaatteita ja vein talvikamaa ullakolle, toinen sieltä muutaman kesätakin ja kasoittain kirjoja sekä valokuva-albumeita.

Kaksi ruokavinkkiä:

Saat helpon kasvishöystön esimerkiksi lihan kaveriksi paistamalla kolmen sipulin renkaat pannulla rasvassa, ja lisäämällä ne pataan, jossa on desilitra kasvislientä ja 1-2 paprikan renkaat. Anna hautua 20-30 minuuttia. Makeahko lisäke on valmis, lisää maun mukaan suolaa, chiliä, paprikajauhetta, musta- tai valkopippuria. Helppoa ja hyvää!

RANSKALAINEN MAALAISPATA

pakkaus porsaankylkiviipaleita

pakkaus (3 kpl) broilerin koipireisipaloja

3-4 salottisipulia

6 kiinteää perunaa

suolaa

mustapippuria

Lado ainekset vuorotetellen savipataan tai vastaavaan uunipataan, perunat puolikkaina. Hauduta vähintään 2 tuntia noin 150 asteessa, sitten juuri ennen tarjoilua kansi pois, ja käännä uuni 300 asteeseen ja ylägrillivastukselle noin 10 minuutiksi. Päällinen saa ihan rapean ja ruskean pinnan. Ranskalainen maalaispata on valmis. Huom. Yhtään nestettä ei lisätä pataan.