Kulttinäytelmäksi kasvanut Varasto oli pienoinen pettymys. Arto Salmisen rujo kirja oli minusta lukemisen arvoinen, vaikken tuon miesten suosikkikirjailijan fani olekaan. Eilinen Kansallisteatterin tulkinta romaanista oli lattea: kirjan teksti oli siirretty realistisen oloiseksi rakennettuihin lavasteisiin, maalikaupan varastoon. Ohjauksesta ei juuri persoonallisia ideoita löytänyt, tekstiä vain mukailtiin huonosti näytellen. Tyylilajista ei välillä ollut tietoakaan, eikä teatterin lumosta.

Tästä parjauksestani huolimatta esitys oli toki viihdyttävä. Kirjan lukeneena oli kiva seurata, miten teksti toimii lavalla. Ei ongelmitta. Muutamat letkautukset naurattivat toisellakin kertaa. Marja-Leena Kouki teki omintakeisen hahmon Karitan äitinä. Tosin hahmo oli niin rankasti karrikoitu tyyppi, että vastaavia olisi kaivannut lavalle enemmänkin. Tämä vuodatus riittäköön. '

Muuten olen sitä mieltä, että Kansallisteatterissa on suurimmaksi osaksi huonoja ohjauksia ja huonosti näyteltyjä esityksiä. Valitettavasti.

Tänä iltana saatan kokeilla onneani Svenska Teaternissa, jossa on Mozartin Valepuutarhuritar-oopperan kakkosensi-ilta.

Ruoasta seuraavaa: tänään syödään ulkona lounasta, Helsingin parhaassa kiinalaisessa; Quick Wokissa Aleksis Kivenkadulla.

KYSYMYS?

Löytyykö keneltäkään uusimman Yhteishyvän ruokaohjeliitettä, jossa on valkosuklaamoussen ohje. Liite jäi maalle, ja mulla on ainekset ostettuna siihen, mutta en tiedä miten se piti tehdä. Apua?