Eilen tuli kehuja mieheltä.

Ei niin, etteikö hän yltyisi kehumaan minua silloin tällöin, mutta eilen tuli kehut ruoasta. Yleensä miehellä on jotain korjailtavaa kokkauksissani. Vähintäänkin suolaa pitää lisätä.

Eilen onnistuin miellyttämään miehen vaativaa makua seuraavalla ohjeella:

Noin kiloinen kuha suomustetaan, ja siitä poistetaan sisälmykset. Pää jää paikoilleen. Kalan sisään hierotaan merisuolaa, kaadetaan yltympäri yhden sitruunan ja yhden mandariinin mehu. Kalan nahkaan tehdään pari isoa ja syvää viiltoa, joihin upotetaan puolikkaat valkosipulin kynnet, mustapippuria ja suolaa. Kalan sisällä laitetaan inkiväärinpaloja, rosmariinin oksia ja kirsikkatomaatteja (eilen ei ollut kirsikkatomaatteja, joten leikkelin tavallisesta paloja. Vielä turaus mustaa pippuria ja sitten huljautetaan valkoviiniä noin desi koko komeuden päälle. Pannaan uuniin aluksi 200 asteeseen, sitten vähennetään. Kala kypsyy noin puolessa tunnissa.

Tarjosin ruoan keitettyjen perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kanssa. IHmeen hyvää.

Seuraavalla kerralla aion vähentää mausteita siten, että jätän joko rosmariinin tai inkiväärin pois.