Meidän perheen puolitoistavuotias tykkää hyvästä ruuasta. Eilen isänsä paistoi meille lounaaksi verilettuja ja survoi tuoreista puolukoista lisuketta. Kyllä maistui piltillemme, pyysi lisääkin.

Olen iloinen, että lapsemme suostuu vetelemään perinneruokia ja nauttii selvästi monipuolisesta ruokavaliostaan. Aamuin illoin hän syö tietenkin puuroa, mutta siinä välissä kokeillaan monia herkkuja. Perinneruuista hänelle maistuvat esimerkiksi kaalipata, lihapullat, madekeitto, paistetut muikut ja silakat. Ostin pari viikkoa sitten torilta karpaloitakin, ja nekin menivät ihan hyvin sellaisenaan.

Lapsen myötä tulee mietittyä ruuan terveellisyyttä enemmän kuin ennen. Emme kuitenkaan pyri vähärasvaiseen tai mauttomaan ruokaan. Lähinnä pyrimme välttämään turhaa sokeria, valkoisia jauhoja ja muuta höttöä. Ja toki rajoitamme esimerkiksi makkaran syöntiä lapsen vuoksi. 

Teemme itse makkaraa jouluksi, ja sitä saa pikku tyttäremmekin syödä mielin määrin, siinähän ei ole niitä pahamaineisia nitriittejä vai nitraatteja.