Avoin kysymys Keskustapuolueelle ja muillekin poliittisille toimijoille:

Kannattaako minun osallistua politiikkaan (se kyllä kiinnostaa kovasti), kun näyttää siltä, että koko touhuilu perustuu epärehellisyyteen, valehteluun, kähmintään ja kotiinpäin vetämiseen?

Minusta puolueista puuttuu karismaattisia asiansa osaavia toimijoita, joilla on edes jonkunlainen ideologia ja omatunto. Eikös sitä sanota, että politiikka on YHTEISTEN asioiden hoitoa, ei oman hyvän etsimistä.

Keskusta on valinnut vanhat vetäjät, ja ymmärrän kyllä senkin, kun vaihtoehdot olivat kovin vähissä. Mutta miten on mahdollista, ettei maasta löydy hyviä tyyppejä politiikkaan? Johtuisiko se yhä enemmän siitä, etteivät tuollaiset pelit, kuten vaalirahoitussotkut, houkuttele osaavia ja karismaattisia ihmisiä mukaan.

Minua harmittaa, että tilanne on näin huono. Missä ovat alle nelikymppiset valovoimaiset politiikantekijät? Nyt näyttää siltä, että puolueissa tyydytään siihen mitä saadaan. Pitäisikö puoluekoneistojen osien (jotka ovat ihmisiä hekin) katsoa hieman tarkemmin peiliin? Iso luuta äkkiä lakaisemaan nämä sonnat pois, ja uudet voimat kehiin.

Minä en lähde mukaan politiikkaan, koska edessä ei ole vähääkään valoisia näkymiä. Mutta jos iso luuta lakaisisi, ehkä joku seuraavasta sukupolvesta lähtisi...