Juhannusmenu on ollut päivän puheenaiheemme. Koska päätimme kutsua miehen sukulaisia parin tunnin iltapäivävisiitille aattona, määräytyy oma ruokailumme sen mukaan. Vieraille tarjoilemme mahdollisimman vaivattomia herkkuja: hanaviinejä, olutta ja tapaksia, joiksi tällä kertaa hyväksymme leipäsiä, joiden päällä on joko ilmakuivattua kinkkua, juustoa tai savukalaa. Sen ihmeempää tarjoilun ei tarvitse olla, näin päätimme. Yleensä lopputulos on se, että alamme molemmat lisäillä tarjoiltavia aineksia viime tingassa, kun tuntuu, että muuten pöytä on jotenkin liian vähäinen... tällä kertaa pysymme tiukkoina!
Paikallisista kaupoista ei löytynyt minkään sortin lammasta, kun olisin halunnut grillata lampaanfileitä huomenna tai lauantaina. Ajatuksena on tehdä rucola-tomaattisalaattia, grillata vihanneksia ja kokonainen lampaanfile, joka sitten leikataan salaattipedin päälle ja tarjotaan grilliivihannesten kera. Lampaan sijasta ostimme kokonaisen häränfileen, jota kyllä paloitellaan pakkaseenkin, sen verran sillä on kokoa, ja meitä syöjiä on vain kaksi.
Ja juhannuksena pitää tietenkin saada mansikoita, uusia perunoita, savukalaa (miehelle myös graavikalaa) ja paikallista rieskaa. Samoilla eväillä pärjää vuodesta ja juhannuksesta toiseen.