Juhannusmenu on ollut päivän puheenaiheemme. Koska päätimme kutsua
miehen sukulaisia parin tunnin iltapäivävisiitille aattona, määräytyy
oma ruokailumme sen mukaan. Vieraille tarjoilemme mahdollisimman
vaivattomia herkkuja: hanaviinejä, olutta ja tapaksia, joiksi tällä
kertaa hyväksymme leipäsiä, joiden päällä on joko ilmakuivattua
kinkkua, juustoa tai savukalaa. Sen ihmeempää tarjoilun ei tarvitse
olla, näin päätimme. Yleensä lopputulos on se, että alamme molemmat
lisäillä tarjoiltavia aineksia viime tingassa, kun tuntuu, että muuten
pöytä on jotenkin liian vähäinen... tällä kertaa pysymme tiukkoina!
Paikallisista kaupoista ei löytynyt minkään sortin lammasta, kun olisin
halunnut grillata lampaanfileitä huomenna tai lauantaina. Ajatuksena on
tehdä rucola-tomaattisalaattia, grillata vihanneksia ja kokonainen
lampaanfile, joka sitten leikataan salaattipedin päälle ja tarjotaan
grilliivihannesten kera. Lampaan sijasta ostimme kokonaisen
häränfileen, jota kyllä paloitellaan pakkaseenkin, sen verran sillä on
kokoa, ja meitä syöjiä on vain kaksi.
Ja juhannuksena pitää tietenkin saada mansikoita, uusia perunoita,
savukalaa (miehelle myös graavikalaa) ja paikallista rieskaa. Samoilla
eväillä pärjää vuodesta ja juhannuksesta toiseen.
torstai, 21. kesäkuu 2007
Kommentit