Luin tänään kauhuissani Nyt-liitteestä, miten kevät tekee jotkut meistä sairaiksi, masentuneiksi ja ahdistuneiksi. Mulle käy päinvastoin: energinen olo, tekee mieli hoitaa asioita, vaikka väsyneenäkin.

Niinpä iloitsen tämän päivän saavutuksestani: vihdoin auton kevättoimet hoidettu kaikkinensa, jopa liiallisesti. Ensin huollatin sen oikeastaan ihan turhaan. Pari sataa euroa meni suurin piirtein pissapojan täyttämiseen, mutta pedanttisuuttani halusin merkinnän auton huoltokirjaan kohtaan "vuosihuolto". Sitten seisoin pari tuntia katsastusjonossa, ja auto meni kevyesti läpi syynissä. Katsastusmies kehui, että tuollaisia, noin laadukkaita, autoja ei enää tehdä. Kiva kiva. Auto on vuosimallia -95, sillä on ajettu alle 110 tuhatta km ja homma hanskassa. Mutta miten koskaa raatsin vaihtaa sitä, jos en kerran missään nimessä voi saada lähellekään "yhtä hyvää ostosta" tilalle?

Auto on myös pesetetty, pissapoika täytetty, tankki täytetty tänään järkyttävän kalliilla bensalla ja mikä parasta, renkaat vaihdettu uusiin ja kesäisiin. Voiko nainen enää paremmin kaarastaan huolehtia!

Jos osaisin siirtää valokuvia nettiin, esittelisin unelma-autoani tässä ohessa ylpeänä. Enpä osaa enkä jaksa opetellakaan toistaiseksi.

Varoitus digiboxin omistajille: jos kuvittelet, että tallentava digiboxi pelastaa sinut kaikesta, olet väärässä. Se tekee myös kohtalokkaita virheitä. Männä viikolla olin ajastanut sitä sun tätä, kunnes boxi ilmoitti odottamattomasta tallennusvirheestä: sen päivän tallennukset jäivät saamatta. Hyvästi jatkosarjojen jännittävät osat. Kyllä otti päähän.

Toinen, lehdissäkin mainittu hankaluus on se, että tallennukset loppuvat ennen ohjelmia erityisesti ja kenties vain TV1:n osalta. Tai koko Ylen. Minä en osaa ajastaa ylimääräisiä minuutteja omaan boxiini (koska en KOSKAAN lue manuaaleja), vaan käytän pikanäppäimiä. Niinpä joka päivä jää jonkun brittisarjan loppuhuipennus tai -ratkaisu näkemättä, puhumattakaan jenkkisarjojen murhaajien selviämisestä. Ei harmita vai?

Muuten menee hyvin, eikä ota kovin paljon päähänkään. Haaveilen ompelutöistä ja papereiden järjestelemisestä sekä hyvistä yöunista. Onneksi ulkona sataa eikä tarvitse olla aktiivinen ulkoilija tänä viikonloppuna