Päivän ohjelmassa siman laitto käymään. Ohje puuttuu vielä, mutta eiköhän se netistä tai keittokirjasta löydy. Hirveesti ei kannata pingottaa. Jos saan tänään siman käymään ja viikonlopuksi munkit paistoon, niin johan on meillä huolehdittu kevään juhlista vähäksi aikaa.

Tänään aion nauttia lounaaksi sunnuntain tähteeksi jäänyttä karjalanpaistia. Ai että siitä tuli hyvää, ja luulenpa, että tänään se maistuu entistä paremmalta. Vaikka Stockan herkun harjoittelijakundi laittoi karjalanpaistilihoiksi ihan liian hienoja ruhonosia: kasleria ja lampaan paahtopaistia. Naudan palapaisti nyt vielä menetteli valintana, mutta eikös sitä yleensä lapaa laiteta, ja mielellään luullista lihaa?

Smoothieta olen harrastanut eri marjoista useana päivänä. Joskus pitää muistaa smoothie, kun hedelmät alkavat kypsyä liikaa, eikä huvita syödä niitä sellaisenaan. Tänään on tarkoitus kuitenkin nauttia erilaisesta jälkkäristä: paloitella hunaja- ja verkkomelonia, banaania, kiiviä ja kenties jopa ananasta, marinoida ne Cointreau-liköörissä, asettaa marenkirengas hedelmien päälle, ja renkaan päälle pallo suklaajäätelöä. Kenties pikantisti hieman vielä kermavaahtoa. A vot, eiköhän maistu hyvälle.

Viime päivien tv-suosikkini on ollut Ykkösen aamusarja Tohtori Finley. Kun se vaihtui muutama viikko sitten, en aluksi viitsinyt edes vilkaista koko ohjelmaa. Nyt se on saavuttanut ehdottoman lempparin aseman. Tänä aamuna unohdin panna sen nauhoittumaan ajoissa, jouduin tekemään sen kesken kaiken. No, kohta aion vilkaista, mitä siellä tänään tapahtuu. Tallennettuna on myös Diagnoosi: Murha -sarjan osia sekä Murhasta tuli totta. Tänä iltana katsomme yhdessä miehen kanssa Big Love -sarjan eilisen osan, sillä päätin säästää sen katselun yhteisiin hetkiin, kun mies oli illalla juhlissa.

Kirjan luku -projekti ei edisty. Samat kirjat olleet pöydällä kuukausia, silloin tällöin lukaisen pari sivua. Siinä kaikki. Tunnen lievää huonoutta henkisestä laiskuudestani, mutta yritän rauhoitella mieltäni vakuuttamalla itselleni, että elämässä on erilaisia kausia, jotka vaihtelevat lähes tahdostamme riippumatta....

Uskottavaa?