Sulkapallo on ollut viikon sana. Olen kohdannut voittajani, mutta juuri sopivan niukasti voittivat. Siskon poika oli loistava vastus, vaikka hävisin kaikki erät. Huilistikaverini (nainen) oli huomattavan tasaväkinen kanssani myös, mutta hänkin voitti useimmat erät. Ensi viikolle on jo sovittu kaksi aikaa, olen innoissani.

Laulu, leikki ja liikunta ovat mieleeni, kunhan se liikunta on hauskaa ja riittävän "kevyttä". En ole itseni kiduttaja, vaan NAUTISKELIJA! Tänään olisi jälleen tarkoitus nautiskella herkullisella aterialla, tosin en tiedä ollenkaan, mitä rakkaani on ostanut iltaa varten. Minä painan viikonlopun töitä.

Viikon kohokohta oli Taiteiden yö Jaskan grillillä. Ihmisiä valtavasti, ja tunnelma oli lämmin. Sen sijaan eilinen Viapori Jazzin konsertti Suomenlinnassa oli pettymys. Terävintä Kärkeä -konsertin esiintyjät eivät minusta olleet ollenkaan tavoittaneet Toivo Kärjen musiikin ydintä. Jazzversiot Kärjen teoksista olivat tavanomaista diibadaabaa. Lähdimme väliajalla kotiin, pettyneinä. Olimme valinneet Kärjen musiikin Andrass Schiffin soittamien Beethovenin pianosonaattien sijasta. Se oli virhe. Kuulimme Schiffin ensimmäisen konsertin keskiviikkona, ja kyllähän se oli puhutteleva.

Konsertit ja taidehörhöilyt saavat kohta riittää. Jos syksy olisi sateisempi, suuntaisin tuota pikaa sienimetsään. Mutta kun ei ole, aion keskittyä kulttuuririentojen sijasta seuraavaksi lukemiseen, lauluun, leikkiin ja liikuntaan. Luulen, että paluu näihin perusasioihin tekee ihmisen sielulle hyvää.